MFF I EUROPA

Jo Inge Berget: ”Mamma är väldigt stolt”

På onsdag ska Jo Inge Berget och de andra spelarna försöka spräcka MFF:s målnolla i årets Champions League. Norrmannen vet hur det ska göras. I EM-kvalet med Norge fintade han bort Shakhtar Donetsk och Kroatiens högerback Darijo Srna två gånger och gjorde två mål.

– Den finten funkade bra två gånger, så det var självklart viktigt. Men han har kanske lärt sig den nu, säger Jo Inge Berget.

Känns det som att du har ett psykologiskt övertag?

– Nej, det vet jag inte. Det är klart att det är en fördel att känna spelaren lite. Han är en bra spelare och det är fint att veta att du lurat honom förut. Men han stoppade mig många gånger också. Som anfallare behöver du bara lyckas en gång men som försvarsspelare måste du lyckas varje gång.

Malmö FF:s målsättning med gruppspelet är att nå en tredjeplats och på så sätt spelare vidare i Europa Leagues slutspel. Den största konkurrenten om tredjeplatsen lär vara just Shakhtar Donetsk.

– Båda lagen står på noll poäng så det är en viktig match för både oss och dem. Det är roliga matcher att spela. Vi har lust att visa att vi har något här att uträtta och det är en bra chans att göra det nu mot Shakhtar. Jämfört med de två andra matcherna behöver vi komma högre upp i banan och kommer till fler avslut.

Förra veckan stod det för övrigt klart att Jo Inge Berget får sällskap av sin syster i höstens Champions League-spel. Marte Berget spelade från start när Lillestrøms damlag LSK Kvinner FK slog ut Zürich och tog sig vidare till åttondelsfinal i Women’s Champions League. Det är första gången ett syskonpar deltar i de två upplagorna av världens största klubblagsturnering.

– När hon började med fotbollen var pappa tränare och jag var med på alla träningarna. Hon var alltid lite bättre än mig. Det har betytt väldigt mycket för mig.

– Jag såg hemmamatchen mot Zürich tillsammans med mamma och hon är väldigt stolt. När min syster kom in blev hon klar på att hon var en historisk mamma. Det är skoj att vi gör det så bra bägge två.

Berget gör 1-0 mot Kroatien (extern länk)

– Srna kommer i hundra och jag fintar och sätter den. Det är ett fint mål, men sånt som skedde där och då.

Berget gör 2-0 mot Kroatien (extern länk)

– Det är kontring och jag kommer löpande rätt mot honom. Det var en dragning där och jag hade lite tur med avslutet. Men det blev mål och det var det viktigaste.

Nyheter

Nytt

Truppen till dubbelmötet med FK Vardar

Malmö FF har skickat in sin officiella trupplista till UEFA till dubbelmötet med FK Vardar som spelas den 12 juli och 18 juli.

Läs mer

Storförlust avslutade årets Europaspel

Efter 8-0 borta mot Real Madrid är årets deltagande i europeiska turneringar över. När hemmalaget växlade upp tempot klarade inte Malmö FF stå emot.

Läs mer

YL: Förlust men värdefulla lärdomar i sista matchen

Real Madrid vann med 3-0 i årets sista match i UEFA Youth League. Men Malmö FF kom trea i gruppen på fem poäng och för Anders Palmér och resten av tränarstaben har årets turnering bjudit på en mängd lärdomar.

Läs mer

YL: Inför Real Madrid – Malmö FF

Trots en god poängskörd står det klart att Malmö FF saknar chans till avancemang i UEFA Youth League. Nu vill man avsluta turneringen med en stark insats borta mot Real Madrid.

Läs mer

Inför Real Madrid – Malmö FF

Det är dags för årets sista match och för motståndet står Real Madrid. Malmö FF måste ta poäng för att kunna nå Champions League-gruppens tredjeplats och därmed säkra vidare spel i Europa League.

Läs mer

YL: 15-årig målvakt tar plats i truppen

Med på planet som lyfte från Sturup på måndagsmorgonen satt 15-årige målvakten Jakob Tånnander. Han tar plats i U19-truppen som möter Real Madrid i UEFA Youth League.

Läs mer

Tungt fall i sista hemmamatchen

Trots en stundtals stark förstahalvlek från MFF visade Paris Saint-Germain klass i de avgörande lägena. Slutresultatet 0-5 blev ett tufft bakslag som försämrade Malmös chanser att gå vidare i Europaspelet.

Läs mer

Berget: "Finns saker att ta med oss till Madrid"

Jo Inge Berget var en hårsmån från att göra ett viktigt reduceringsmål. Istället fick han se MFF förlora stort hemma mot Paris Saint-Germain. Ändå tar han med sig ljusglimtar från matchen.

Läs mer

YL: Bergqvist: ”Gjort mer än vad vi hade räknat med”

Anfallaren Teddy Bergqvist hade flera bra lägen i förlustmatchen mot Paris Saint-Germain i UEFA Youth League. Istället för mål fick han dessvärre se MFF halka ut ur turneringen.

Läs mer

Youth League: Första hemmaförlusten

Malmö FF U19 förlorade hemma på Malmö IP för första gången i årets Youth League. Tyvärr betyder 0-3 mot Paris Saint-Germain också att man inte har chans till vidare avancemang i turneringen.

Läs mer