MFF I EUROPA

Inför Malmö FF – Shakhtar Donetsk

Grupptrean Malmö FF tar emot bottenplacerade Shakhtar Donetsk i årets tredje match i Champions Leagues gruppspel.

Både MFF och Shakhtar Donetsk har ännu inte samlat in några poäng i årets gruppspel. Morgondagens match kommer därmed att bli en trendbrytare – frågan är åt vilket håll. Åge Hareide menar att motståndet är tuffare än vad tabellen visar.

– Jag har studerat dem nära och det är ett mycket bättre lag än vad folk tror. De hade otur nere i Madrid och spelade relativt jämnt hemma mot PSG. De har stor fart, stor duellkraft och är bättre än Olympiakos som var här i fjol. Vi måste vara uppe på vårt allra bästa, säger Åge Hareide.

Shakhtar Donetsk har en lång erfarenhet av Europaspel i modern tid. De deltar i Champions League för elfte gången och har som bäst nått kvartsfinal. 2009 vann man UEFA-cupen där man i finalen besegrade Markus Rosenbergs dåvarande klubb Werder Bremen.

– Vi måste komma högre upp i banan. Nyckeln kommer att vara presspelet. Det blir enorma ytor när de går framåt, nästan lite Salzburg-varning, säger Markus Rosenberg.

Åge Hareide instämmer i att det finns chanser att straffa Shakhtar Donetsk men att det krävs att de offensiva MFF-spelarna har en riktigt bra dag. Han tycker också det är viktigt att man inte visar överdriven respekt för motståndet.

– Vi lider av det skandinaviska syndromet, att vi faller på knä inför Madrid och PSG. Det kan bli för mycket ödmjukhet. Vi har gått lite upp och ner i år.

Markus Rosenberg håller med och vill också se mer energi på både plan och läktare än i den inledande hemmamatchen mot Real Madrid.

– Jag vill se ett mer offensivt Malmö FF och uppleva samma atmosfär som mot Celtic och Salzburg, samma energi i laget. Jag hoppas publiken känner lite revanschlusta efter Real-matchen och lyfter oss imorgon.

Malmö FF – Shakhtar Donetsk
Malmö New Stadium
Onsdag 21/10 kl 20:45

Truppen:

Johan Wiland, Fredrik Andersson

Andreas Vindheim, Anton Tinnerholm, Franz Brorsson, Kári Árnason, Pa Konate, Rasmus Bengtsson

Erdal Rakip, Oscar Lewicki, Magnus Wolff Eikrem, Enock Kofi Adu, Tobias Sana, Jo Inge Berget, Vladimir Rodic

Nikola Djurdjic, Markus Rosenberg, Agon Mehmeti

Nyheter

Nytt

Truppen till dubbelmötet med FK Vardar

Malmö FF har skickat in sin officiella trupplista till UEFA till dubbelmötet med FK Vardar som spelas den 12 juli och 18 juli.

Läs mer

Storförlust avslutade årets Europaspel

Efter 8-0 borta mot Real Madrid är årets deltagande i europeiska turneringar över. När hemmalaget växlade upp tempot klarade inte Malmö FF stå emot.

Läs mer

YL: Förlust men värdefulla lärdomar i sista matchen

Real Madrid vann med 3-0 i årets sista match i UEFA Youth League. Men Malmö FF kom trea i gruppen på fem poäng och för Anders Palmér och resten av tränarstaben har årets turnering bjudit på en mängd lärdomar.

Läs mer

YL: Inför Real Madrid – Malmö FF

Trots en god poängskörd står det klart att Malmö FF saknar chans till avancemang i UEFA Youth League. Nu vill man avsluta turneringen med en stark insats borta mot Real Madrid.

Läs mer

Inför Real Madrid – Malmö FF

Det är dags för årets sista match och för motståndet står Real Madrid. Malmö FF måste ta poäng för att kunna nå Champions League-gruppens tredjeplats och därmed säkra vidare spel i Europa League.

Läs mer

YL: 15-årig målvakt tar plats i truppen

Med på planet som lyfte från Sturup på måndagsmorgonen satt 15-årige målvakten Jakob Tånnander. Han tar plats i U19-truppen som möter Real Madrid i UEFA Youth League.

Läs mer

Tungt fall i sista hemmamatchen

Trots en stundtals stark förstahalvlek från MFF visade Paris Saint-Germain klass i de avgörande lägena. Slutresultatet 0-5 blev ett tufft bakslag som försämrade Malmös chanser att gå vidare i Europaspelet.

Läs mer

Berget: "Finns saker att ta med oss till Madrid"

Jo Inge Berget var en hårsmån från att göra ett viktigt reduceringsmål. Istället fick han se MFF förlora stort hemma mot Paris Saint-Germain. Ändå tar han med sig ljusglimtar från matchen.

Läs mer

YL: Bergqvist: ”Gjort mer än vad vi hade räknat med”

Anfallaren Teddy Bergqvist hade flera bra lägen i förlustmatchen mot Paris Saint-Germain i UEFA Youth League. Istället för mål fick han dessvärre se MFF halka ut ur turneringen.

Läs mer

Youth League: Första hemmaförlusten

Malmö FF U19 förlorade hemma på Malmö IP för första gången i årets Youth League. Tyvärr betyder 0-3 mot Paris Saint-Germain också att man inte har chans till vidare avancemang i turneringen.

Läs mer