MFF I EUROPA

YL: Inför MFF – Shakhtar Donetsk

Efter den starka segern mot Real Madrid ligger U19-laget på en andraplats i gruppspelet i UEFA Youth League. Nu väntar möte med fjolårsfinalisterna Shakhtar Donetsk på Malmö IP.

Den 30 september blev en historisk dag för Malmö FF när man som första svenska klubb tog en seger i gruppspelet i UEFA Youth League. Isak Redzics sena mål mot Real Madrid fick de nästan 4000 åskådarna på Malmö IP:s läktare att explodera i glädje.

– Vi sa det innan matchen: ”Detta är fantastiskt – alla som är här håller på er. Visa att ni är lika duktiga som Real Madrid. Vi kan slå alla lag”, berättar tränaren Tore Cervin.

Tack vare vinsten och ett oavgjort resultat i Paris ligger Malmö FF på en andraplats i gruppen. Om MFF lyckas stanna kvar där väntar slutspel.

– Vi har chansen. Men det är många matcher kvar och vi måste ha marginalerna på vår sida. Vi talar om för spelarna att inte titta på tabellen. Det är samma hårda jobb som gäller, säger Tore Cervin.

Precis som för A-laget är det nu dags för ett dubbelmöte med Shakhtar Donetsk. Förra året nådde det ukrainska laget finalen av UEFA Youth League där man förlorade mot Chelsea FC med 2-3. Även om de för närvarande ligger sist i tabellen är det ett lag att räkna med, menar Tore Cervin.

– Detta blir en precis lika tuff match. Shakhtar Donetsk måste vinna, annars är de uträknade. Vi får hålla garden uppe för att kunna ta poäng.

Missa inte chansen att se framtidens storspelare och stötta U19-laget i den viktiga matchen. Biljetterna kostar 40 kronor för vuxen och 20 kronor för ungdom. Köp biljetter i luckan på Malmö IP under matchdagen eller köp online här.

Malmö FF – Shakhtar Donetsk
Malmö IP
Onsdag 21 oktober kl 15:30

Bruttotruppen från vilken 18 spelare kommer att väljas ut under morgondagen:

Marko Johansson
Mattias Andersson
Dennis Hadzikadunic
Onur Körhan
Oliver Stojanovic Fredin
Johan Brannefalk
Isak Redzic
Teddy Bergqvist
Emin Karaman
Samuel Adrian
Mattias Svanberg
Granit Stagova
Truls Verngren
Tobias Kristensson
Anton Kralj
Felix Olsson Lundgren
Erik Andersson
Aron Mar Brynjarsson
Victor Christiansson
Johan Helander

Nyheter

Nytt

Truppen till dubbelmötet med FK Vardar

Malmö FF har skickat in sin officiella trupplista till UEFA till dubbelmötet med FK Vardar som spelas den 12 juli och 18 juli.

Läs mer

Storförlust avslutade årets Europaspel

Efter 8-0 borta mot Real Madrid är årets deltagande i europeiska turneringar över. När hemmalaget växlade upp tempot klarade inte Malmö FF stå emot.

Läs mer

YL: Förlust men värdefulla lärdomar i sista matchen

Real Madrid vann med 3-0 i årets sista match i UEFA Youth League. Men Malmö FF kom trea i gruppen på fem poäng och för Anders Palmér och resten av tränarstaben har årets turnering bjudit på en mängd lärdomar.

Läs mer

YL: Inför Real Madrid – Malmö FF

Trots en god poängskörd står det klart att Malmö FF saknar chans till avancemang i UEFA Youth League. Nu vill man avsluta turneringen med en stark insats borta mot Real Madrid.

Läs mer

Inför Real Madrid – Malmö FF

Det är dags för årets sista match och för motståndet står Real Madrid. Malmö FF måste ta poäng för att kunna nå Champions League-gruppens tredjeplats och därmed säkra vidare spel i Europa League.

Läs mer

YL: 15-årig målvakt tar plats i truppen

Med på planet som lyfte från Sturup på måndagsmorgonen satt 15-årige målvakten Jakob Tånnander. Han tar plats i U19-truppen som möter Real Madrid i UEFA Youth League.

Läs mer

Tungt fall i sista hemmamatchen

Trots en stundtals stark förstahalvlek från MFF visade Paris Saint-Germain klass i de avgörande lägena. Slutresultatet 0-5 blev ett tufft bakslag som försämrade Malmös chanser att gå vidare i Europaspelet.

Läs mer

Berget: "Finns saker att ta med oss till Madrid"

Jo Inge Berget var en hårsmån från att göra ett viktigt reduceringsmål. Istället fick han se MFF förlora stort hemma mot Paris Saint-Germain. Ändå tar han med sig ljusglimtar från matchen.

Läs mer

YL: Bergqvist: ”Gjort mer än vad vi hade räknat med”

Anfallaren Teddy Bergqvist hade flera bra lägen i förlustmatchen mot Paris Saint-Germain i UEFA Youth League. Istället för mål fick han dessvärre se MFF halka ut ur turneringen.

Läs mer

Youth League: Första hemmaförlusten

Malmö FF U19 förlorade hemma på Malmö IP för första gången i årets Youth League. Tyvärr betyder 0-3 mot Paris Saint-Germain också att man inte har chans till vidare avancemang i turneringen.

Läs mer