MFF I EUROPA

Bengtsson: ”Hoppa och sjung för oss”

Mittbacken vill se ett kokande Stadion och ett aggressivt MFF till den viktiga matchen mot Shakhtar Donetsk. Hans egen uppgift är att hålla motståndarna fortsatt mållösa.

– Vi måste vara tajta, väldigt aggressiva och göra som vi gjorde i framför allt kvalmatcherna. Men det kommer bli tufft. Shakhtar är ett bättre lag än både Celtic och Salzburg så vi kommer sättas på test, säger Rasmus Bengtsson.

Jämfört med matcher som PSG och Celtic borta såg det ändå stabilt ut i inledningen mot Real Madrid. Hur uppfattade du det själv?

– Första halvlek var taktiken att ligga lågt och kompakt. Vi lyckades hyfsat även om jag tycker vi är bättre i andra där vi spelar högre upp. Jag hoppas vi kan spela mot Shakhtar så som vi avslutade mot Real.

– Men det är ett väldigt bra lag – titta på deras spelare. För mig så är de egentligen favoriter, sett till pappret. Men vi tror att vi kan få med oss något här hemma, säger Rasmus Bengtsson.

Mittbacken har själv varit skadad från och till under säsongen. Men nu känner han sig i bättre form än på länge.

– Det har varit skönt att få träna en hel vecka på raken. Det var längesen. Det är skönt för rytmen att träna och inte bara vila och återhämta sig. Så det känns bra.

Hur viktigt blir publikstödet ikväll?

– Det är klart att det är extremt viktigt. Man tänker på Celtic och Salzburg när det ringde i öronen när man kom in i omklädningsrummet efter matchen. Det blir som en extra gubbe på plan. Det är klart att man höjer sig.

– Gör det ni gjort innan, hoppa och sjung så ska vi försöka lösa det på planen!

Nyheter

Nytt

Truppen till dubbelmötet med FK Vardar

Malmö FF har skickat in sin officiella trupplista till UEFA till dubbelmötet med FK Vardar som spelas den 12 juli och 18 juli.

Läs mer

Storförlust avslutade årets Europaspel

Efter 8-0 borta mot Real Madrid är årets deltagande i europeiska turneringar över. När hemmalaget växlade upp tempot klarade inte Malmö FF stå emot.

Läs mer

YL: Förlust men värdefulla lärdomar i sista matchen

Real Madrid vann med 3-0 i årets sista match i UEFA Youth League. Men Malmö FF kom trea i gruppen på fem poäng och för Anders Palmér och resten av tränarstaben har årets turnering bjudit på en mängd lärdomar.

Läs mer

YL: Inför Real Madrid – Malmö FF

Trots en god poängskörd står det klart att Malmö FF saknar chans till avancemang i UEFA Youth League. Nu vill man avsluta turneringen med en stark insats borta mot Real Madrid.

Läs mer

Inför Real Madrid – Malmö FF

Det är dags för årets sista match och för motståndet står Real Madrid. Malmö FF måste ta poäng för att kunna nå Champions League-gruppens tredjeplats och därmed säkra vidare spel i Europa League.

Läs mer

YL: 15-årig målvakt tar plats i truppen

Med på planet som lyfte från Sturup på måndagsmorgonen satt 15-årige målvakten Jakob Tånnander. Han tar plats i U19-truppen som möter Real Madrid i UEFA Youth League.

Läs mer

Tungt fall i sista hemmamatchen

Trots en stundtals stark förstahalvlek från MFF visade Paris Saint-Germain klass i de avgörande lägena. Slutresultatet 0-5 blev ett tufft bakslag som försämrade Malmös chanser att gå vidare i Europaspelet.

Läs mer

Berget: "Finns saker att ta med oss till Madrid"

Jo Inge Berget var en hårsmån från att göra ett viktigt reduceringsmål. Istället fick han se MFF förlora stort hemma mot Paris Saint-Germain. Ändå tar han med sig ljusglimtar från matchen.

Läs mer

YL: Bergqvist: ”Gjort mer än vad vi hade räknat med”

Anfallaren Teddy Bergqvist hade flera bra lägen i förlustmatchen mot Paris Saint-Germain i UEFA Youth League. Istället för mål fick han dessvärre se MFF halka ut ur turneringen.

Läs mer

Youth League: Första hemmaförlusten

Malmö FF U19 förlorade hemma på Malmö IP för första gången i årets Youth League. Tyvärr betyder 0-3 mot Paris Saint-Germain också att man inte har chans till vidare avancemang i turneringen.

Läs mer