MFF I EUROPA

Konate: "Det är som en dröm"

Vänsterbacken Pa Konate kastades återigen ut på djupt vatten när MFF tog emot Shakhtar Donetsk i Champions League. Precis som mot Juventus förra året visade han att han fixar det.

I den 17:e minuten blixtrade det till på vänsterkanten. Pa Konate drog sin första motståndare och tunnlade nästa försvarare med en passning som blev assisten till Rosenbergs 1-0.

– Jag stannar till och bara hoppas att den ska gå i mål. När den gör det är det en fantastisk känsla, säger Pa Konate.

Markus Rosenberg firade målet genom att hissa upp den unge vänsterbacken i luften.

– Han sa till mig att det är kul att se att jag verkligen presterar. Det är kul att kaptenen visar den glädjen för mig.

Pa Konate var inte bara nöjd med den målgivande passningen utan tyckte att både han och laget gjorde en bra insats genom hela matchen.

– Jag har inte granskat matchen ännu men jag gör en stabil match defensivt. De kommer inte till så mycket på vår vänsterkant tycker jag.

– De påminner mycket om Salzburg. Passar runt mycket men kommer inte till så bra lägen. Vi håller ihop det bra och har bra koll på dem. Vi skapar de farliga chanserna.

Vinsten betyder att MFF återigen visat att man hör hemma i den europeiska toppfotbollen. För Pa Konate som växte upp ett stenkast från Stadion är det en härlig känsla.

– Det är som en dröm. Jag var bollkalle när jag var liten och stod och tittade på spelarna. Att vara med i MFF och få spela i Champions League är otroligt.

Pa Konate fick stanna kvar länge och svara på journalisternas frågor efter matchen. Efter det väntade uppdraget att svara på alla meddelanden som vänner och bekanta skickat till honom.

– Min telefon är helt sprängd nu. Jag får kolla när jag kommer hem.

Nyheter

Nytt

Truppen till dubbelmötet med FK Vardar

Malmö FF har skickat in sin officiella trupplista till UEFA till dubbelmötet med FK Vardar som spelas den 12 juli och 18 juli.

Läs mer

Storförlust avslutade årets Europaspel

Efter 8-0 borta mot Real Madrid är årets deltagande i europeiska turneringar över. När hemmalaget växlade upp tempot klarade inte Malmö FF stå emot.

Läs mer

YL: Förlust men värdefulla lärdomar i sista matchen

Real Madrid vann med 3-0 i årets sista match i UEFA Youth League. Men Malmö FF kom trea i gruppen på fem poäng och för Anders Palmér och resten av tränarstaben har årets turnering bjudit på en mängd lärdomar.

Läs mer

YL: Inför Real Madrid – Malmö FF

Trots en god poängskörd står det klart att Malmö FF saknar chans till avancemang i UEFA Youth League. Nu vill man avsluta turneringen med en stark insats borta mot Real Madrid.

Läs mer

Inför Real Madrid – Malmö FF

Det är dags för årets sista match och för motståndet står Real Madrid. Malmö FF måste ta poäng för att kunna nå Champions League-gruppens tredjeplats och därmed säkra vidare spel i Europa League.

Läs mer

YL: 15-årig målvakt tar plats i truppen

Med på planet som lyfte från Sturup på måndagsmorgonen satt 15-årige målvakten Jakob Tånnander. Han tar plats i U19-truppen som möter Real Madrid i UEFA Youth League.

Läs mer

Tungt fall i sista hemmamatchen

Trots en stundtals stark förstahalvlek från MFF visade Paris Saint-Germain klass i de avgörande lägena. Slutresultatet 0-5 blev ett tufft bakslag som försämrade Malmös chanser att gå vidare i Europaspelet.

Läs mer

Berget: "Finns saker att ta med oss till Madrid"

Jo Inge Berget var en hårsmån från att göra ett viktigt reduceringsmål. Istället fick han se MFF förlora stort hemma mot Paris Saint-Germain. Ändå tar han med sig ljusglimtar från matchen.

Läs mer

YL: Bergqvist: ”Gjort mer än vad vi hade räknat med”

Anfallaren Teddy Bergqvist hade flera bra lägen i förlustmatchen mot Paris Saint-Germain i UEFA Youth League. Istället för mål fick han dessvärre se MFF halka ut ur turneringen.

Läs mer

Youth League: Första hemmaförlusten

Malmö FF U19 förlorade hemma på Malmö IP för första gången i årets Youth League. Tyvärr betyder 0-3 mot Paris Saint-Germain också att man inte har chans till vidare avancemang i turneringen.

Läs mer