MFF I EUROPA

Rakip: ”Jag hade mycket energi”

Inhopparen Erdal Rakip gjorde en stark insats och fick beröm av Åge Hareide på presskonferensen efter matchen som gav tre viktiga poäng i Champions Leagues gruppspel.

Det var i den 79:e minuten som Erdal Rakip fick dra på sig matchtröjan och byta av Vladimir Rodic i hemmamatchen mot Shakhtar Donetsk på onsdagen. Med sina starka löpningar och viktiga bollerövringar höll han och laget ihop de sista viktiga minuterna innan domaren blåste av matchen.

– Jag fick samma instruktioner som jag brukar få av Åge. Gå in och spela ditt eget spel, stäng ytorna, håll i bollen, få upp energin i laget och jag tycker att jag gör det också, säger Erdal Rakip.

Berätta mer om hur det kändes där ute?

– Det gick bra. Jag springer mycket och har mycket boll. Jag har inte spelat så mycket på sistone så jag hade också mycket energi. Och gav också energi till de andra spelarna.

Hur härlig var segern?

– Det var mycket viktigt att ta tre poäng och att vi är före dem i tabellen. Nu möter vi dem på bortaplan och vi får se hur det slutar där.

Nyheter

Nytt

Truppen till dubbelmötet med FK Vardar

Malmö FF har skickat in sin officiella trupplista till UEFA till dubbelmötet med FK Vardar som spelas den 12 juli och 18 juli.

Läs mer

Storförlust avslutade årets Europaspel

Efter 8-0 borta mot Real Madrid är årets deltagande i europeiska turneringar över. När hemmalaget växlade upp tempot klarade inte Malmö FF stå emot.

Läs mer

YL: Förlust men värdefulla lärdomar i sista matchen

Real Madrid vann med 3-0 i årets sista match i UEFA Youth League. Men Malmö FF kom trea i gruppen på fem poäng och för Anders Palmér och resten av tränarstaben har årets turnering bjudit på en mängd lärdomar.

Läs mer

YL: Inför Real Madrid – Malmö FF

Trots en god poängskörd står det klart att Malmö FF saknar chans till avancemang i UEFA Youth League. Nu vill man avsluta turneringen med en stark insats borta mot Real Madrid.

Läs mer

Inför Real Madrid – Malmö FF

Det är dags för årets sista match och för motståndet står Real Madrid. Malmö FF måste ta poäng för att kunna nå Champions League-gruppens tredjeplats och därmed säkra vidare spel i Europa League.

Läs mer

YL: 15-årig målvakt tar plats i truppen

Med på planet som lyfte från Sturup på måndagsmorgonen satt 15-årige målvakten Jakob Tånnander. Han tar plats i U19-truppen som möter Real Madrid i UEFA Youth League.

Läs mer

Tungt fall i sista hemmamatchen

Trots en stundtals stark förstahalvlek från MFF visade Paris Saint-Germain klass i de avgörande lägena. Slutresultatet 0-5 blev ett tufft bakslag som försämrade Malmös chanser att gå vidare i Europaspelet.

Läs mer

Berget: "Finns saker att ta med oss till Madrid"

Jo Inge Berget var en hårsmån från att göra ett viktigt reduceringsmål. Istället fick han se MFF förlora stort hemma mot Paris Saint-Germain. Ändå tar han med sig ljusglimtar från matchen.

Läs mer

YL: Bergqvist: ”Gjort mer än vad vi hade räknat med”

Anfallaren Teddy Bergqvist hade flera bra lägen i förlustmatchen mot Paris Saint-Germain i UEFA Youth League. Istället för mål fick han dessvärre se MFF halka ut ur turneringen.

Läs mer

Youth League: Första hemmaförlusten

Malmö FF U19 förlorade hemma på Malmö IP för första gången i årets Youth League. Tyvärr betyder 0-3 mot Paris Saint-Germain också att man inte har chans till vidare avancemang i turneringen.

Läs mer