MFF I EUROPA

Inför Shakhtar Donetsk - Malmö FF

Malmö FF har rest till Lviv för att ta sig an returmötet mot Shakhtar Donetsk i UEFA Champions Leagues gruppspel. En vinst i matchen garanterar minst fortsatt spel i Europa Leagues slutspel senare i vinter.

Mötet i Malmö för snart två veckor sedan slutade med en viktig seger för MFF. Markus Rosenberg gjorde matchens enda mål, fint framspelad av Pa Konate.

– Det är en bra tradition som jag får fortsätta med, säger Markus Rosenberg.

– Matchen kommer vara liknande förutom att Shakhtar Donetsk nog kommer ha ännu större bollinnehav. Vi hoppas att det blir samma situation där de håller i bollen och vi skapar chanserna.

En vinst garanterar MFF fortsatt spel i Europa Leagues slutspel. Även ett oavgjort resultat skulle vara fördelaktigt för Malmö eftersom det då krävs minst fyra poäng i de avslutande matcherna för Shakhtar Donetsk för att de ska kunna knipa tredjeplatsen i gruppen. Markus Rosenberg är väl införstådd i vikten av matchen och menar att det skulle vara ett fantastiskt resultat om Malmö FF står som segrare. Han tror att de senaste årens rutin av Europaspel har gett laget bra förutsättningar för att kunna tackla matchen.

– Vi har lärt oss att försvara och spela kompakt. Mot lag på den här nivån måste vi alltid spela kompakt. Hemma mot Shakhtar var en perfekt match. Vi ska inte vara rädda för att låta motståndarna hålla I bollen.

Även om matchen är av största vikt för Malmö FF så ligger möjligen den största pressen på Shakhtar Donetsk som ligger sist i gruppen och ännu inte gjort ett enda mål. Åge Hareide tror att det kommer att synas på planen att det ukrainska laget måste vinna för att ha en rimlig chans i turneringen.

– Jag förväntar mig att de anfaller med alla spelare de har. De måste spela med hög risk. Det gör de alltid och de är bra på det. Men det kommer öppnas upp ytor och våra spelare var bra på att utnyttja det i hemmamatchen, säger Åge Hareide.

Shakhtar Donetsk – Malmö FF
Arena Lviv
Tisdag 3/11 kl 20:45 (21:45 lokal tid)

Truppen:

Johan Wiland, Fredrik Andersson

Pa Konate, Andreas Vindheim, Kári Árnason, Rasmus Bengtsson, Yoshimar Yotún, Carvalho, Anton Tinnerholm

Vladimir Rodic, Magnus Wolff Eikrem, Erdal Rakip, Enock Kofi Adu, Oscar Lewicki, Tobias Sana, Jo Inge Berget

Nikola Djurdjic, Markus Rosenberg, Agon Mehmeti


Nyheter

Nytt

Truppen till dubbelmötet med FK Vardar

Malmö FF har skickat in sin officiella trupplista till UEFA till dubbelmötet med FK Vardar som spelas den 12 juli och 18 juli.

Läs mer

Storförlust avslutade årets Europaspel

Efter 8-0 borta mot Real Madrid är årets deltagande i europeiska turneringar över. När hemmalaget växlade upp tempot klarade inte Malmö FF stå emot.

Läs mer

YL: Förlust men värdefulla lärdomar i sista matchen

Real Madrid vann med 3-0 i årets sista match i UEFA Youth League. Men Malmö FF kom trea i gruppen på fem poäng och för Anders Palmér och resten av tränarstaben har årets turnering bjudit på en mängd lärdomar.

Läs mer

YL: Inför Real Madrid – Malmö FF

Trots en god poängskörd står det klart att Malmö FF saknar chans till avancemang i UEFA Youth League. Nu vill man avsluta turneringen med en stark insats borta mot Real Madrid.

Läs mer

Inför Real Madrid – Malmö FF

Det är dags för årets sista match och för motståndet står Real Madrid. Malmö FF måste ta poäng för att kunna nå Champions League-gruppens tredjeplats och därmed säkra vidare spel i Europa League.

Läs mer

YL: 15-årig målvakt tar plats i truppen

Med på planet som lyfte från Sturup på måndagsmorgonen satt 15-årige målvakten Jakob Tånnander. Han tar plats i U19-truppen som möter Real Madrid i UEFA Youth League.

Läs mer

Tungt fall i sista hemmamatchen

Trots en stundtals stark förstahalvlek från MFF visade Paris Saint-Germain klass i de avgörande lägena. Slutresultatet 0-5 blev ett tufft bakslag som försämrade Malmös chanser att gå vidare i Europaspelet.

Läs mer

Berget: "Finns saker att ta med oss till Madrid"

Jo Inge Berget var en hårsmån från att göra ett viktigt reduceringsmål. Istället fick han se MFF förlora stort hemma mot Paris Saint-Germain. Ändå tar han med sig ljusglimtar från matchen.

Läs mer

YL: Bergqvist: ”Gjort mer än vad vi hade räknat med”

Anfallaren Teddy Bergqvist hade flera bra lägen i förlustmatchen mot Paris Saint-Germain i UEFA Youth League. Istället för mål fick han dessvärre se MFF halka ut ur turneringen.

Läs mer

Youth League: Första hemmaförlusten

Malmö FF U19 förlorade hemma på Malmö IP för första gången i årets Youth League. Tyvärr betyder 0-3 mot Paris Saint-Germain också att man inte har chans till vidare avancemang i turneringen.

Läs mer