MFF I EUROPA

YL: Inför Shakhtar Donetsk - MFF

Tre matcher in i UEFA Youth League är Malmö FF U19 fortfarande obesegrade. Efter en målrik hemmamatch ställs man nu mot fjolårsfinalisterna på bortaplan.

Efter två målsnåla inledande matcher, 0-0 mot PSG och 1-0 mot Real Madrid, rasslade det till rejält i nätet i hemmamötet mot Shakhtar Donetsk på Malmö IP. Hela tio mål blev det i matchen som slutade 5-5 efter ett sent kvitteringsmål från bortalaget. Tränare Anders Palmér tror inte att tisdagens match kommer se likadan ut.

– Det är klart att 5-5 inte är det resultat man vill ha som tränare. Men vi har tittat igenom matchen och sett hur vi vill stoppa dem. Det var två lag som ville anfalla och det är klart att det blir mycket mål om försvarsspelet inte fungerar. Jag tror det blir en annorlunda match nu. Båda lagen har lärt sig av misstagen.

MFF är fortsatt placerade tvåa i gruppen på fem inspelade poäng. Shakhtar Donetsk, som i fjolårets UEFA Youth League tog sig ända till finalen, har bara spelat in en enda poäng. Det ukrainska laget är pressade att vinna mot Malmö FF för att ha en chans att ta sig vidare och Anders Palmér är noga med att påpeka att det inte blir en lätt uppgift för U19-laget.

– De är tekniska och skickliga. Sen har de bitar att jobba på. Det finns brister, särskilt bakåt. De har släppt in tretton mål på tre matcher. Men det är ett bra lag precis som de andra lagen i gruppen.

MFF-truppen som rest till Lviv skiljer sig något från den förra matchen. Teddy Bergqvist som gjorde kvitteringsmålet i matchen mot Shakhtar Donetsk på Malmö IP saknas på grund av en fotskada. Däremot är Franz Brorsson tillgänglig för spel om han inte kallas upp till A-truppen på matchdagen.

– Nu är serien slut och vi har haft tid att träna mycket. Jag tycker att vi är i bra form. Vi är särskilt duktiga på fasta situationer. Vi får se hur matchen blir, säger Anders Palmér.

Shakhtar Donetsk – Malmö FF
Medyk Stadium, Morshyn
Tisdag 3/11 kl 13:00 (14:00 lokal tid)

Matchen sänds live på Viaplay. För supportar som vill ta sig till Morshyn rekommenderar vi taxi. Man får dock räkna med över en timmes bilfärd enkel väg.

Truppen:

Marko Johansson
Tobias Kristensson
Aron Mar Brynjarson
Felix Olsson Lundgren
Johan Brannefalk
Mattias Andersson
Dennis Hadzikadunic
Truls Verngren
Anton Kralj
Franz Brorsson
Oliver Stojanovic-Fredin
Mattias Svanberg
Erik Andersson
Onur Körhan
Isak Redzic
Emin Karaman
Granit Stagova
Victor Christiansson

Nyheter

Nytt

Truppen till dubbelmötet med FK Vardar

Malmö FF har skickat in sin officiella trupplista till UEFA till dubbelmötet med FK Vardar som spelas den 12 juli och 18 juli.

Läs mer

Storförlust avslutade årets Europaspel

Efter 8-0 borta mot Real Madrid är årets deltagande i europeiska turneringar över. När hemmalaget växlade upp tempot klarade inte Malmö FF stå emot.

Läs mer

YL: Förlust men värdefulla lärdomar i sista matchen

Real Madrid vann med 3-0 i årets sista match i UEFA Youth League. Men Malmö FF kom trea i gruppen på fem poäng och för Anders Palmér och resten av tränarstaben har årets turnering bjudit på en mängd lärdomar.

Läs mer

YL: Inför Real Madrid – Malmö FF

Trots en god poängskörd står det klart att Malmö FF saknar chans till avancemang i UEFA Youth League. Nu vill man avsluta turneringen med en stark insats borta mot Real Madrid.

Läs mer

Inför Real Madrid – Malmö FF

Det är dags för årets sista match och för motståndet står Real Madrid. Malmö FF måste ta poäng för att kunna nå Champions League-gruppens tredjeplats och därmed säkra vidare spel i Europa League.

Läs mer

YL: 15-årig målvakt tar plats i truppen

Med på planet som lyfte från Sturup på måndagsmorgonen satt 15-årige målvakten Jakob Tånnander. Han tar plats i U19-truppen som möter Real Madrid i UEFA Youth League.

Läs mer

Tungt fall i sista hemmamatchen

Trots en stundtals stark förstahalvlek från MFF visade Paris Saint-Germain klass i de avgörande lägena. Slutresultatet 0-5 blev ett tufft bakslag som försämrade Malmös chanser att gå vidare i Europaspelet.

Läs mer

Berget: "Finns saker att ta med oss till Madrid"

Jo Inge Berget var en hårsmån från att göra ett viktigt reduceringsmål. Istället fick han se MFF förlora stort hemma mot Paris Saint-Germain. Ändå tar han med sig ljusglimtar från matchen.

Läs mer

YL: Bergqvist: ”Gjort mer än vad vi hade räknat med”

Anfallaren Teddy Bergqvist hade flera bra lägen i förlustmatchen mot Paris Saint-Germain i UEFA Youth League. Istället för mål fick han dessvärre se MFF halka ut ur turneringen.

Läs mer

Youth League: Första hemmaförlusten

Malmö FF U19 förlorade hemma på Malmö IP för första gången i årets Youth League. Tyvärr betyder 0-3 mot Paris Saint-Germain också att man inte har chans till vidare avancemang i turneringen.

Läs mer