MFF I EUROPA

Árnason: "Härdsmälta"

Mittbacken Kári Árnason fick se det röda kortet i slutminuterna av förlustmatchen mot Shakhtar Donetsk. Efteråt var han besviken över både matchen och sin utvisning.

Det första kortet kom i samband med straffen som Shakhtar Donetsk gjorde 2-0 på. Det andra vid en nickduell alldeles i slutet av matchen. Kári Árnason menar att det var tuffa bedömningar och är besviken över att missa matchen mot Paris Saint-Germain.

– Det är så dåligt. Jag är riktigt förbannad.

Det var stor skillnad jämfört med hemmamatchen…

– Det är riktigt stor skillnad. Hemma så ville alla ha bollen och vi spelade riktigt bra fotboll. Särskilt i andra halvlek. Jag vet inte vad som hände här. Det var en härdsmälta. Vi gör dem bra idag. Det är skillnaden. De är inte så bra som det såg ut idag.

– Vi nådde inte en tillräcklig nivå. Vi tappar bollen mycket. Vi hade tur att komma in i paus med 0-1.

På presskonferensen pratade Åge Hareide om att det var psykologiskt jobbigt att få det andra baklängesmålet så tidigt i andra halvlek. Hur kändes det på plan?

– Det är riktigt. Men det borde inte hända. Vi borde fortsätta att tänka att vi bara behöver ett mål för att ta oss vidare.

Den 25:e november väntar hemmamötet mot Paris Saint-Germain. Den matchen missar Kári Árnason. Han har dock förtroende för lagkamraternas förmåga att fixa ett bra resultat.

– Man hämtar inte ofta poäng på Santiago Bernabeu. Men mot PSG hemma kan vi göra det.

Nyheter

Nytt

Truppen till dubbelmötet med FK Vardar

Malmö FF har skickat in sin officiella trupplista till UEFA till dubbelmötet med FK Vardar som spelas den 12 juli och 18 juli.

Läs mer

Storförlust avslutade årets Europaspel

Efter 8-0 borta mot Real Madrid är årets deltagande i europeiska turneringar över. När hemmalaget växlade upp tempot klarade inte Malmö FF stå emot.

Läs mer

YL: Förlust men värdefulla lärdomar i sista matchen

Real Madrid vann med 3-0 i årets sista match i UEFA Youth League. Men Malmö FF kom trea i gruppen på fem poäng och för Anders Palmér och resten av tränarstaben har årets turnering bjudit på en mängd lärdomar.

Läs mer

YL: Inför Real Madrid – Malmö FF

Trots en god poängskörd står det klart att Malmö FF saknar chans till avancemang i UEFA Youth League. Nu vill man avsluta turneringen med en stark insats borta mot Real Madrid.

Läs mer

Inför Real Madrid – Malmö FF

Det är dags för årets sista match och för motståndet står Real Madrid. Malmö FF måste ta poäng för att kunna nå Champions League-gruppens tredjeplats och därmed säkra vidare spel i Europa League.

Läs mer

YL: 15-årig målvakt tar plats i truppen

Med på planet som lyfte från Sturup på måndagsmorgonen satt 15-årige målvakten Jakob Tånnander. Han tar plats i U19-truppen som möter Real Madrid i UEFA Youth League.

Läs mer

Tungt fall i sista hemmamatchen

Trots en stundtals stark förstahalvlek från MFF visade Paris Saint-Germain klass i de avgörande lägena. Slutresultatet 0-5 blev ett tufft bakslag som försämrade Malmös chanser att gå vidare i Europaspelet.

Läs mer

Berget: "Finns saker att ta med oss till Madrid"

Jo Inge Berget var en hårsmån från att göra ett viktigt reduceringsmål. Istället fick han se MFF förlora stort hemma mot Paris Saint-Germain. Ändå tar han med sig ljusglimtar från matchen.

Läs mer

YL: Bergqvist: ”Gjort mer än vad vi hade räknat med”

Anfallaren Teddy Bergqvist hade flera bra lägen i förlustmatchen mot Paris Saint-Germain i UEFA Youth League. Istället för mål fick han dessvärre se MFF halka ut ur turneringen.

Läs mer

Youth League: Första hemmaförlusten

Malmö FF U19 förlorade hemma på Malmö IP för första gången i årets Youth League. Tyvärr betyder 0-3 mot Paris Saint-Germain också att man inte har chans till vidare avancemang i turneringen.

Läs mer