MFF I EUROPA

YL: Brorsson: "Vi förtjänade poäng

MFF U19 förlorade med 3-1 borta mot Shakhtar Donetsk i UEFA Youth League – lagets första förlust i turneringen. Lagkapten Franz Brorsson osade av besvikelse när han med bestämda kliv lämnade planen på Medyk Stadium i Morshyn, Ukraina.

– Det är klart man är besviken. Jag tycker vi har fler bra chanser än dem. De har lite flyt när de gör 1-1. Sen får de en straff och vi måste gå framåt och öppna upp oss. Vi hade nog mer boll i den här matchen än i de andra vi spelat. Så vi förtjänar minst en poäng, säger Franz Brorsson.

MFF gjorde en stark matchinledning och tog ledningen med 1-0. Ribbskott och bra målvaktsspel stod i vägen för fler mål. Men Shakhtar Donetsk kunde sakta spela sig tillbaka och vända.

– Vi är med bra och kämpar bra. Hade vi haft flyt hade det stått 2-0 eller 3-0 efter första halvlek. Nu hade vi inte det.

MFF dominerade den första halvtimmen. Vad händer sen?

– Vi blir kanske lite för defensiva. Men vi gör som vi gjort de tidigare matcherna och går på kontringar.

Grupp A har nu blivit ett riktigt getingbo. Bara tre poäng skiljer topplacerade PSG mot Shakhtar Donetsk som ligger sist. MFF är placerade på en tredjeplats.

– Vi måste ta poäng i de återstående matcherna. Helst tre poäng. Det är klart det blir tufft. PSG har vi hemma. Även om det är det starkaste laget så är vi starka hemma. Så jag hoppas vi tar poäng där. Sen kommer allt avgöras i den sista matchen, säger Franz Brorsson.

Nyheter

Nytt

Truppen till dubbelmötet med FK Vardar

Malmö FF har skickat in sin officiella trupplista till UEFA till dubbelmötet med FK Vardar som spelas den 12 juli och 18 juli.

Läs mer

Storförlust avslutade årets Europaspel

Efter 8-0 borta mot Real Madrid är årets deltagande i europeiska turneringar över. När hemmalaget växlade upp tempot klarade inte Malmö FF stå emot.

Läs mer

YL: Förlust men värdefulla lärdomar i sista matchen

Real Madrid vann med 3-0 i årets sista match i UEFA Youth League. Men Malmö FF kom trea i gruppen på fem poäng och för Anders Palmér och resten av tränarstaben har årets turnering bjudit på en mängd lärdomar.

Läs mer

YL: Inför Real Madrid – Malmö FF

Trots en god poängskörd står det klart att Malmö FF saknar chans till avancemang i UEFA Youth League. Nu vill man avsluta turneringen med en stark insats borta mot Real Madrid.

Läs mer

Inför Real Madrid – Malmö FF

Det är dags för årets sista match och för motståndet står Real Madrid. Malmö FF måste ta poäng för att kunna nå Champions League-gruppens tredjeplats och därmed säkra vidare spel i Europa League.

Läs mer

YL: 15-årig målvakt tar plats i truppen

Med på planet som lyfte från Sturup på måndagsmorgonen satt 15-årige målvakten Jakob Tånnander. Han tar plats i U19-truppen som möter Real Madrid i UEFA Youth League.

Läs mer

Tungt fall i sista hemmamatchen

Trots en stundtals stark förstahalvlek från MFF visade Paris Saint-Germain klass i de avgörande lägena. Slutresultatet 0-5 blev ett tufft bakslag som försämrade Malmös chanser att gå vidare i Europaspelet.

Läs mer

Berget: "Finns saker att ta med oss till Madrid"

Jo Inge Berget var en hårsmån från att göra ett viktigt reduceringsmål. Istället fick han se MFF förlora stort hemma mot Paris Saint-Germain. Ändå tar han med sig ljusglimtar från matchen.

Läs mer

YL: Bergqvist: ”Gjort mer än vad vi hade räknat med”

Anfallaren Teddy Bergqvist hade flera bra lägen i förlustmatchen mot Paris Saint-Germain i UEFA Youth League. Istället för mål fick han dessvärre se MFF halka ut ur turneringen.

Läs mer

Youth League: Första hemmaförlusten

Malmö FF U19 förlorade hemma på Malmö IP för första gången i årets Youth League. Tyvärr betyder 0-3 mot Paris Saint-Germain också att man inte har chans till vidare avancemang i turneringen.

Läs mer