MFF I EUROPA

Inför MFF - Paris Saint-Germain

I årets sista hemmamatch i Champions League kommer Paris Saint-Germain på besök. För Malmö FF är siktet inställt på att ta poäng och därmed ha goda möjligheter att nå slutspel i Europa League i februari.

Kampen om den åtråvärda tredjeplatsen går in på sin slutspurt och för MFF är det i hemmamatchen mot Paris Saint-Germain som de på pappret största chanserna att håva in poäng finns. Om man lyckas med detta samtidigt som Shakhtar Donetsk förlorar de två återstående matcherna är avancemang till Europa Leagues slutspel säkrat.

– De här matcherna är speciella för spelarna och publiken. Vi ska göra en bra insats och siktar alltid på att vinna och få ett bra resultat. Om man inte gör det sjunker man ihop. Vi måste stå upp och jobba hårt, säger Åge Hareide.

Det tidigare mötet i årets gruppspel slutade med förlust 0-2 i Paris. Men även om PSG vann den matchen relativt bekvämt blir det en annan historia när de kommer till ett kokande stadion i Malmö. Lagkapten Markus Rosenberg tror dessutom att MFF-spelarna känner sig mer trygga i sig själva nu.

– Man vänjer sig. Det tar några matcher innan man får bort tanken på vilka lag som står på andra sidan. Jag hoppas att vi har vant oss och kan spela vårt egna spel och inte be om ursäkt för oss själva, säger Markus Rosenberg.

Han tror att fördelen av hemmaplan kan ge laget kraft att sluta tänka och våga gå mer offensivt. Åge Hareide är inne på samma spår.

– Vi är som bäst när vi släpper loss hästarna. Om vi kan gå ut och smälla på dem direkt och bete oss annorlunda än i Paris. Då kan vi vinna duellerna och ta det därifrån, säger han.

– Vi har gjort mirakel förut. Jag hoppas att de elva på planen och alla på bänken ser på uppgiften som att vi har allt att vinna, säger Markus Rosenberg.

Malmö FF – Paris Saint-Germain
Malmö New Stadium
Onsdag 25/11 kl 20:45

Truppen:

Johan Wiland, Fredrik Andersson

Yoshimar Yotún, Pa Konate, Anton Tinnerholm, Andreas Vindheim, Franz Brorsson, Carvalho, Rasmus Bengtsson

Vladimir Rodic, Erdal Rakip, Oscar Lewicki, Enock Kofi Adu, Simon Kroon, Magnus Wolff Eikrem

Jo Inge Berget, Markus Rosenberg, Nikola Djurdjic

Nyheter

Nytt

Truppen till dubbelmötet med FK Vardar

Malmö FF har skickat in sin officiella trupplista till UEFA till dubbelmötet med FK Vardar som spelas den 12 juli och 18 juli.

Läs mer

Storförlust avslutade årets Europaspel

Efter 8-0 borta mot Real Madrid är årets deltagande i europeiska turneringar över. När hemmalaget växlade upp tempot klarade inte Malmö FF stå emot.

Läs mer

YL: Förlust men värdefulla lärdomar i sista matchen

Real Madrid vann med 3-0 i årets sista match i UEFA Youth League. Men Malmö FF kom trea i gruppen på fem poäng och för Anders Palmér och resten av tränarstaben har årets turnering bjudit på en mängd lärdomar.

Läs mer

YL: Inför Real Madrid – Malmö FF

Trots en god poängskörd står det klart att Malmö FF saknar chans till avancemang i UEFA Youth League. Nu vill man avsluta turneringen med en stark insats borta mot Real Madrid.

Läs mer

Inför Real Madrid – Malmö FF

Det är dags för årets sista match och för motståndet står Real Madrid. Malmö FF måste ta poäng för att kunna nå Champions League-gruppens tredjeplats och därmed säkra vidare spel i Europa League.

Läs mer

YL: 15-årig målvakt tar plats i truppen

Med på planet som lyfte från Sturup på måndagsmorgonen satt 15-årige målvakten Jakob Tånnander. Han tar plats i U19-truppen som möter Real Madrid i UEFA Youth League.

Läs mer

Tungt fall i sista hemmamatchen

Trots en stundtals stark förstahalvlek från MFF visade Paris Saint-Germain klass i de avgörande lägena. Slutresultatet 0-5 blev ett tufft bakslag som försämrade Malmös chanser att gå vidare i Europaspelet.

Läs mer

Berget: "Finns saker att ta med oss till Madrid"

Jo Inge Berget var en hårsmån från att göra ett viktigt reduceringsmål. Istället fick han se MFF förlora stort hemma mot Paris Saint-Germain. Ändå tar han med sig ljusglimtar från matchen.

Läs mer

YL: Bergqvist: ”Gjort mer än vad vi hade räknat med”

Anfallaren Teddy Bergqvist hade flera bra lägen i förlustmatchen mot Paris Saint-Germain i UEFA Youth League. Istället för mål fick han dessvärre se MFF halka ut ur turneringen.

Läs mer

Youth League: Första hemmaförlusten

Malmö FF U19 förlorade hemma på Malmö IP för första gången i årets Youth League. Tyvärr betyder 0-3 mot Paris Saint-Germain också att man inte har chans till vidare avancemang i turneringen.

Läs mer