MFF I EUROPA

Lewicki: "Har mycket att vinna"

Efter att ha hjälp Sverige till EM kommer Oscar Lewicki hem till Malmö för att ta Malmö FF vidare ut i Europa. Onsdagens match mot Paris Saint-Germain kan bli avgörande och Lewicki känner att allt är möjligt.

– Det är så klart en stor match. Definitivt en av de största man spelat. Det är Champions League-gruppspel och det gäller att vi tar poäng. Det är klart att man kan göra det borta mot Real Madrid också men vi får ta chansen här hemma, säger Oscar Lewicki.

I Paris blev det förlust med 0–2 men laget har dragit viktiga erfarenheter som tillsammans med hårt arbete och kyliga huvuden kan ge MFF resultat.

– Vi måste kunna behålla bollen inom laget när vi väl vinner den. Att inte bli alldeles för stressad och slår en felpass och åker på en kontring. De är jäkligt vassa när de ställer om.

– Defensivt gäller det att stötta försvaret så mycket det går. De har yttrar som kommer långt in i banan och anfallare som droppar ner, säger Oscar Lewicki.

Förra veckan var han en viktig kugge i laget som slog Danmark i play-off till EM i Frankrike 2016. Han tar med sig en positiv känsla från de två matcherna.

– Jag gjorde två bra matcher tycker jag och det var väldigt skoj att få vara med och delaktig. Det stärker en inför en sådan här viktig match.

Vad är det i din personlighet som gör att du är så bra i de här avgörande matcherna?

– Jag älskar situationerna när jag får ställas mot riktigt bra spelare. Sen tycker jag också lite så här: vad är det värsta som kan hända? Jag menar, vare sig jag gör två självmål eller gör jättebra ifrån mig så kommer jag fortfarande ha kvar mitt jobb och min familj att komma hem till. Och de älskar mig oavsett vad. Så jag går in med mycket att vinna tycker jag.

Nyheter

Nytt

Truppen till dubbelmötet med FK Vardar

Malmö FF har skickat in sin officiella trupplista till UEFA till dubbelmötet med FK Vardar som spelas den 12 juli och 18 juli.

Läs mer

Storförlust avslutade årets Europaspel

Efter 8-0 borta mot Real Madrid är årets deltagande i europeiska turneringar över. När hemmalaget växlade upp tempot klarade inte Malmö FF stå emot.

Läs mer

YL: Förlust men värdefulla lärdomar i sista matchen

Real Madrid vann med 3-0 i årets sista match i UEFA Youth League. Men Malmö FF kom trea i gruppen på fem poäng och för Anders Palmér och resten av tränarstaben har årets turnering bjudit på en mängd lärdomar.

Läs mer

YL: Inför Real Madrid – Malmö FF

Trots en god poängskörd står det klart att Malmö FF saknar chans till avancemang i UEFA Youth League. Nu vill man avsluta turneringen med en stark insats borta mot Real Madrid.

Läs mer

Inför Real Madrid – Malmö FF

Det är dags för årets sista match och för motståndet står Real Madrid. Malmö FF måste ta poäng för att kunna nå Champions League-gruppens tredjeplats och därmed säkra vidare spel i Europa League.

Läs mer

YL: 15-årig målvakt tar plats i truppen

Med på planet som lyfte från Sturup på måndagsmorgonen satt 15-årige målvakten Jakob Tånnander. Han tar plats i U19-truppen som möter Real Madrid i UEFA Youth League.

Läs mer

Tungt fall i sista hemmamatchen

Trots en stundtals stark förstahalvlek från MFF visade Paris Saint-Germain klass i de avgörande lägena. Slutresultatet 0-5 blev ett tufft bakslag som försämrade Malmös chanser att gå vidare i Europaspelet.

Läs mer

Berget: "Finns saker att ta med oss till Madrid"

Jo Inge Berget var en hårsmån från att göra ett viktigt reduceringsmål. Istället fick han se MFF förlora stort hemma mot Paris Saint-Germain. Ändå tar han med sig ljusglimtar från matchen.

Läs mer

YL: Bergqvist: ”Gjort mer än vad vi hade räknat med”

Anfallaren Teddy Bergqvist hade flera bra lägen i förlustmatchen mot Paris Saint-Germain i UEFA Youth League. Istället för mål fick han dessvärre se MFF halka ut ur turneringen.

Läs mer

Youth League: Första hemmaförlusten

Malmö FF U19 förlorade hemma på Malmö IP för första gången i årets Youth League. Tyvärr betyder 0-3 mot Paris Saint-Germain också att man inte har chans till vidare avancemang i turneringen.

Läs mer