MFF I EUROPA

YL: Inför MFF - Paris Saint-Germain

Första förlusten i årets UEFA Youth League kom i den senaste matchen borta mot Shakhtar Donetsk. Nu ska MFF:s U19-lag möta gruppledarna Paris Saint-Germain för att ta viktiga poäng i en jämn grupp.

Grupp A är i särklass den mest spännande gruppen av dem alla. Bara tre poäng skiljer gruppettan Paris Saint-Germain mot bottenplacerade Shakhtar Donetsk. Malmö FF ligger trea och måste förflytta sig upp ännu en position för att nå turneringens slutspel.

MFF har visat att de kan klara av det. I bortamatchen mot Paris Saint-Germain i september fick man 0-0 efter en fantastisk kämparinsats.

– Det var ner i skyttegravarna. Killarna gjorde en fantastisk match defensivt och höll dem bra i 90 minuter. PSG är det bästa laget i gruppen så det är en utmaning för oss, säger tränare Anders Palmér.

Sedan det första mötet har det skett en del förändringar i de båda lagen. Paris Saint-Germain ser ut att förlora den skickliga anfallaren Jean-Kévin Augustin till PSG:s A-trupp. Samtidigt släpper MFF iväg Franz Brorsson till A-truppen och sedan tidigare saknas även mittbacken Denis Hadzikadunic på grund av skada. Nya spelare har plockats in för den viktiga matchen som lär ha en matchbild som påminner om det första mötet.

– Varje match lever sitt liv. Gör de ett tidigt mål får vi justera. Men vi kommer nog krypa tillbaka lite igen, säger Anders Palmér, som njuter av utmaningen och det spännande tabelläget.

– Alla lagen har chans att gå till slutspel. Mycket kommer nog att avgöras i sista omgången. Vi är med och det är skoj.

Malmö FF U19 – Paris Saint-Germain U19
Malmö IP
Onsdag 25/11 kl 15:30

Preliminär trupp:

Marko Johansson, Jakob Tånnander

Hugo Andersson, Mattias Andersson, Anton Kralj, Victor Kristiansson, Truls Verngren, Aron Mar Brynjarsson

Samuel Adrian, Erik Andersson, Johan Brannefalk, Onur Körhan, Granit Stagova, Oliver Stojanovic-Fredin, Mattias Svanberg

Teddy Bergqvist, Emin Karaman, Isak Redzic

Nyheter

Nytt

Truppen till dubbelmötet med FK Vardar

Malmö FF har skickat in sin officiella trupplista till UEFA till dubbelmötet med FK Vardar som spelas den 12 juli och 18 juli.

Läs mer

Storförlust avslutade årets Europaspel

Efter 8-0 borta mot Real Madrid är årets deltagande i europeiska turneringar över. När hemmalaget växlade upp tempot klarade inte Malmö FF stå emot.

Läs mer

YL: Förlust men värdefulla lärdomar i sista matchen

Real Madrid vann med 3-0 i årets sista match i UEFA Youth League. Men Malmö FF kom trea i gruppen på fem poäng och för Anders Palmér och resten av tränarstaben har årets turnering bjudit på en mängd lärdomar.

Läs mer

YL: Inför Real Madrid – Malmö FF

Trots en god poängskörd står det klart att Malmö FF saknar chans till avancemang i UEFA Youth League. Nu vill man avsluta turneringen med en stark insats borta mot Real Madrid.

Läs mer

Inför Real Madrid – Malmö FF

Det är dags för årets sista match och för motståndet står Real Madrid. Malmö FF måste ta poäng för att kunna nå Champions League-gruppens tredjeplats och därmed säkra vidare spel i Europa League.

Läs mer

YL: 15-årig målvakt tar plats i truppen

Med på planet som lyfte från Sturup på måndagsmorgonen satt 15-årige målvakten Jakob Tånnander. Han tar plats i U19-truppen som möter Real Madrid i UEFA Youth League.

Läs mer

Tungt fall i sista hemmamatchen

Trots en stundtals stark förstahalvlek från MFF visade Paris Saint-Germain klass i de avgörande lägena. Slutresultatet 0-5 blev ett tufft bakslag som försämrade Malmös chanser att gå vidare i Europaspelet.

Läs mer

Berget: "Finns saker att ta med oss till Madrid"

Jo Inge Berget var en hårsmån från att göra ett viktigt reduceringsmål. Istället fick han se MFF förlora stort hemma mot Paris Saint-Germain. Ändå tar han med sig ljusglimtar från matchen.

Läs mer

YL: Bergqvist: ”Gjort mer än vad vi hade räknat med”

Anfallaren Teddy Bergqvist hade flera bra lägen i förlustmatchen mot Paris Saint-Germain i UEFA Youth League. Istället för mål fick han dessvärre se MFF halka ut ur turneringen.

Läs mer

Youth League: Första hemmaförlusten

Malmö FF U19 förlorade hemma på Malmö IP för första gången i årets Youth League. Tyvärr betyder 0-3 mot Paris Saint-Germain också att man inte har chans till vidare avancemang i turneringen.

Läs mer