MFF I EUROPA

Inför Real Madrid – Malmö FF

Det är dags för årets sista match och för motståndet står Real Madrid. Malmö FF måste ta poäng för att kunna nå Champions League-gruppens tredjeplats och därmed säkra vidare spel i Europa League.

Mötet de två lagen emellan i Malmö slutade 0-2. Den här gången måste MFF spela minst oavgjort för att Europaspelet ska fortsätta i februari. Malmö FF har under säsongen ställts inför många tuffa utmaningar och tagit sig förbi flera av dem – men det här ser ut att bli den största av dem alla.

– Det finns alltid en chans. När matchen börjar står det 0-0. Men vi känner till svårigheterna. Vi förbereder oss för att skaffa poängen vi behöver, säger Åge Hareide.

Det fanns också länge liv i matchen i Malmö. Bortalaget utökade dock till 0-2 i slutminuterna och Åge Hareide är både nöjd och mindre nöjd när han tänker tillbaka på matchen.

– Spelarna gör ett bra jobb mot Real Madrid hemma även om jag inte är helt nöjd med inställningen till matchen. Det blev lite för mycket att stora Real Madrid kom på besök. Små fel gör att de kan göra mål. Matchen är ganska bra. Men skillnaden ligger i nivåskillnad på enskilda spelare. De är här för att de har extrema kvaliteter. Det är viktigt för oss att vara bra organisatoriskt och jobba för varandra.

Om MFF säkrar en poäng står hoppet till att Paris Saint-Germain slår Shakhtar Donetsk. I så fall kommer Malmö FF på en tredjeplats vilket betyder spel i Europa Leagues slutspel. Åge Hareide som lämnar tränarjobbet i Malmö efter säsongen lovar att komma tillbaka om det blir så.

– Klarar vi det ska jag ställa mig i klacken och heja på laget. Det är det vi går för och vi ska tro på det. Även om det ser omöjligt ut. Tror vi inte på det kan vi lika gärna sluta med fotbollen.

Åge Hareide och resten av laget kan också känna ett starkt stöd i ryggen. Omkring 3500 MFF-supportrar väntas vara på plats på Santiago Bernabéu. Anton Tinnerholm vill ge supportrarna något tillbaka.

– Vi har sett att det har en väldigt stor påverkan på oss spelare. Vi har haft en otrolig stämning i år. Det är vi tillsammans som fört Malmö till Champions League två år i rad. Man vill så klart avsluta på ett bra sätt för Åge men också ge något till bortaföljet.

Real Madrid – Malmö FF
Estadio Santiago Bernabéu
Tisdag 8 december kl. 20:45

Matchen visas på TV3.

Trupp kommer matchdagen

Nyheter

Nytt

Truppen till dubbelmötet med FK Vardar

Malmö FF har skickat in sin officiella trupplista till UEFA till dubbelmötet med FK Vardar som spelas den 12 juli och 18 juli.

Läs mer

Storförlust avslutade årets Europaspel

Efter 8-0 borta mot Real Madrid är årets deltagande i europeiska turneringar över. När hemmalaget växlade upp tempot klarade inte Malmö FF stå emot.

Läs mer

YL: Förlust men värdefulla lärdomar i sista matchen

Real Madrid vann med 3-0 i årets sista match i UEFA Youth League. Men Malmö FF kom trea i gruppen på fem poäng och för Anders Palmér och resten av tränarstaben har årets turnering bjudit på en mängd lärdomar.

Läs mer

YL: Inför Real Madrid – Malmö FF

Trots en god poängskörd står det klart att Malmö FF saknar chans till avancemang i UEFA Youth League. Nu vill man avsluta turneringen med en stark insats borta mot Real Madrid.

Läs mer

YL: 15-årig målvakt tar plats i truppen

Med på planet som lyfte från Sturup på måndagsmorgonen satt 15-årige målvakten Jakob Tånnander. Han tar plats i U19-truppen som möter Real Madrid i UEFA Youth League.

Läs mer

Tungt fall i sista hemmamatchen

Trots en stundtals stark förstahalvlek från MFF visade Paris Saint-Germain klass i de avgörande lägena. Slutresultatet 0-5 blev ett tufft bakslag som försämrade Malmös chanser att gå vidare i Europaspelet.

Läs mer

Berget: "Finns saker att ta med oss till Madrid"

Jo Inge Berget var en hårsmån från att göra ett viktigt reduceringsmål. Istället fick han se MFF förlora stort hemma mot Paris Saint-Germain. Ändå tar han med sig ljusglimtar från matchen.

Läs mer

YL: Bergqvist: ”Gjort mer än vad vi hade räknat med”

Anfallaren Teddy Bergqvist hade flera bra lägen i förlustmatchen mot Paris Saint-Germain i UEFA Youth League. Istället för mål fick han dessvärre se MFF halka ut ur turneringen.

Läs mer

Youth League: Första hemmaförlusten

Malmö FF U19 förlorade hemma på Malmö IP för första gången i årets Youth League. Tyvärr betyder 0-3 mot Paris Saint-Germain också att man inte har chans till vidare avancemang i turneringen.

Läs mer

Berget: ”Vi norrmän trivs i kylan”

Jo Inge Berget känner att förutsättningarna är på plats inför kvällens match mot Paris Saint-Germain.

Läs mer