MFF I EUROPA

YL: Inför Real Madrid – Malmö FF

Trots en god poängskörd står det klart att Malmö FF saknar chans till avancemang i UEFA Youth League. Nu vill man avsluta turneringen med en stark insats borta mot Real Madrid.

Grupp A var länge den mest jämna och spännande gruppen i årets UEFA Youth League. Men i den senaste omgången betydde MFF:s hemmaförlust mot Paris Saint-Germain att det inte blir himmelsblå representation i slutspelet.

– Det grämer mig fortfarande att vi bara fick en poäng totalt mot Shakhtar Donetsk med tanke på hur matcherna såg ut. Vi har varit med i de flesta matcherna bortsett från Paris Saint-Germain hemma, säger U19-tränaren Anders Palmér.

Nu väntar alltså Real Madrid borta i vad som ser ut att bli en tuff match. Anders Palmér vill att laget avslutar årets Europaspel på samma höga nivå man hållit tidigare i turneringen.

– Vi vill än en gång göra en bra match och kanske ta en poäng. Vi slog dem hemma. Tyvärr kan vi inte gå vidare men det är viktigt att vi avslutar bra, säger han.

Hemmamatchen mot Real Madrid den 30 september slutade 1-0 till Malmö FF vilket innebar den första historiska segern för ett svenskt lag i Youth League-gruppspelet. Bortalaget ägde bollen men MFF höll ihop försvaret disciplinerat och lyckades få in den avgörande bollen i matchens absoluta slutminuter.

– Det blir nog samma matchbild som i Malmö. De kommer att ha mycket boll och vi får leva på omställningar. Samtidigt ska vi diskutera om vi kanske ska försöka vara lite mer offensiva eftersom resultatet inte betyder något, säger Anders Palmér.

Matchen spelas på Estadio Alfredo Di Stéfano som är belägen på Real Madrids träningsanläggning Ciudad Deportiva del Real Madrid i området Barajas nära flygplatsen i nordöstra Madrid. Inträde kostar 10 euro enligt Real Madrids hemsida.


Real Madrid U19 – Malmö FF U19
Estadio Alfredo Di Stéfano
Tisdag 8 december kl 16:00

Truppen (preliminär):

Marko Johansson
Jakob Tånnander
Mathias Nilsson
Truls Verngren
Aron Mar Brynjarsson
Mattias Andersson
Hugo Andersson
Anton Kralj
Johan Brannefalk
Felix Olsson Lundgren
Oliver Stojanovic-Fredin
Erik Andersson
Mattias Svanberg
Samuel Adrian
Victor Kristiansson
Onur Körhan
Isak Redzic
Teddy Bergqvist
Emin Karaman

Nyheter

Nytt

Truppen till dubbelmötet med FK Vardar

Malmö FF har skickat in sin officiella trupplista till UEFA till dubbelmötet med FK Vardar som spelas den 12 juli och 18 juli.

Läs mer

Storförlust avslutade årets Europaspel

Efter 8-0 borta mot Real Madrid är årets deltagande i europeiska turneringar över. När hemmalaget växlade upp tempot klarade inte Malmö FF stå emot.

Läs mer

YL: Förlust men värdefulla lärdomar i sista matchen

Real Madrid vann med 3-0 i årets sista match i UEFA Youth League. Men Malmö FF kom trea i gruppen på fem poäng och för Anders Palmér och resten av tränarstaben har årets turnering bjudit på en mängd lärdomar.

Läs mer

Inför Real Madrid – Malmö FF

Det är dags för årets sista match och för motståndet står Real Madrid. Malmö FF måste ta poäng för att kunna nå Champions League-gruppens tredjeplats och därmed säkra vidare spel i Europa League.

Läs mer

YL: 15-årig målvakt tar plats i truppen

Med på planet som lyfte från Sturup på måndagsmorgonen satt 15-årige målvakten Jakob Tånnander. Han tar plats i U19-truppen som möter Real Madrid i UEFA Youth League.

Läs mer

Tungt fall i sista hemmamatchen

Trots en stundtals stark förstahalvlek från MFF visade Paris Saint-Germain klass i de avgörande lägena. Slutresultatet 0-5 blev ett tufft bakslag som försämrade Malmös chanser att gå vidare i Europaspelet.

Läs mer

Berget: "Finns saker att ta med oss till Madrid"

Jo Inge Berget var en hårsmån från att göra ett viktigt reduceringsmål. Istället fick han se MFF förlora stort hemma mot Paris Saint-Germain. Ändå tar han med sig ljusglimtar från matchen.

Läs mer

YL: Bergqvist: ”Gjort mer än vad vi hade räknat med”

Anfallaren Teddy Bergqvist hade flera bra lägen i förlustmatchen mot Paris Saint-Germain i UEFA Youth League. Istället för mål fick han dessvärre se MFF halka ut ur turneringen.

Läs mer

Youth League: Första hemmaförlusten

Malmö FF U19 förlorade hemma på Malmö IP för första gången i årets Youth League. Tyvärr betyder 0-3 mot Paris Saint-Germain också att man inte har chans till vidare avancemang i turneringen.

Läs mer

Berget: ”Vi norrmän trivs i kylan”

Jo Inge Berget känner att förutsättningarna är på plats inför kvällens match mot Paris Saint-Germain.

Läs mer