MFF I EUROPA

YL: 15-årig målvakt tar plats i truppen

Med på planet som lyfte från Sturup på måndagsmorgonen satt 15-årige målvakten Jakob Tånnander. Han tar plats i U19-truppen som möter Real Madrid i UEFA Youth League.

Landslagsmeriterade Jakob Tånnander kommer närmast från Lunds BK dit han värvades från Dalby GIF inför årets säsong. Han har tillhört Lunds U19-lag men fick i slutet av året också spela med i A-laget i division 1.

– Det har varit bra. Jag har haft en bra utveckling. Det var roligt att få chansen i A-laget också. Det har varit en bra tid för mig i Lund, säger Jakob Tånnander.

Nu väntar spel på ännu högre nivå. Men moderklubben Dalby GIF ligger honom fortfarande varmt om hjärtat.  

– Det är en bra miljö. Alla får vara med och alla spelar för att det är kul. Det är inte direkt några prestationskrav. När man är liten är det bra.

I höst har han däremot hamnat i en miljö med lite högre temperatur. I Malmö FF har han direkt fått hoppa in i Youth League-truppen som möter den absoluta toppen bland Europas ungdomsakademier.

– Alla strävar efter att komma till MFF. Det är ett bra steg i utvecklingen. Bara för ett år sedan spelade jag fotboll på Dalby IP. Nu ska jag åka och möta Real Madrid. Det ska bli väldigt roligt.

Jakob Tånnander bor kvar hemma i Dalby men tack vare klubbytet till MFF har hans liv faktiskt blivit smidigare.

– Jag går på idrottsakademin på Swedbank Stadion. Nu har jag träningsplanerna precis utanför skolan och jag slipper åka till Lund för att träna.

Malmö FF önskar Jakob Tånnander varmt välkommen till klubben.

Nyheter

Nytt

Truppen till dubbelmötet med FK Vardar

Malmö FF har skickat in sin officiella trupplista till UEFA till dubbelmötet med FK Vardar som spelas den 12 juli och 18 juli.

Läs mer

Storförlust avslutade årets Europaspel

Efter 8-0 borta mot Real Madrid är årets deltagande i europeiska turneringar över. När hemmalaget växlade upp tempot klarade inte Malmö FF stå emot.

Läs mer

YL: Förlust men värdefulla lärdomar i sista matchen

Real Madrid vann med 3-0 i årets sista match i UEFA Youth League. Men Malmö FF kom trea i gruppen på fem poäng och för Anders Palmér och resten av tränarstaben har årets turnering bjudit på en mängd lärdomar.

Läs mer

YL: Inför Real Madrid – Malmö FF

Trots en god poängskörd står det klart att Malmö FF saknar chans till avancemang i UEFA Youth League. Nu vill man avsluta turneringen med en stark insats borta mot Real Madrid.

Läs mer

Inför Real Madrid – Malmö FF

Det är dags för årets sista match och för motståndet står Real Madrid. Malmö FF måste ta poäng för att kunna nå Champions League-gruppens tredjeplats och därmed säkra vidare spel i Europa League.

Läs mer

Tungt fall i sista hemmamatchen

Trots en stundtals stark förstahalvlek från MFF visade Paris Saint-Germain klass i de avgörande lägena. Slutresultatet 0-5 blev ett tufft bakslag som försämrade Malmös chanser att gå vidare i Europaspelet.

Läs mer

Berget: "Finns saker att ta med oss till Madrid"

Jo Inge Berget var en hårsmån från att göra ett viktigt reduceringsmål. Istället fick han se MFF förlora stort hemma mot Paris Saint-Germain. Ändå tar han med sig ljusglimtar från matchen.

Läs mer

YL: Bergqvist: ”Gjort mer än vad vi hade räknat med”

Anfallaren Teddy Bergqvist hade flera bra lägen i förlustmatchen mot Paris Saint-Germain i UEFA Youth League. Istället för mål fick han dessvärre se MFF halka ut ur turneringen.

Läs mer

Youth League: Första hemmaförlusten

Malmö FF U19 förlorade hemma på Malmö IP för första gången i årets Youth League. Tyvärr betyder 0-3 mot Paris Saint-Germain också att man inte har chans till vidare avancemang i turneringen.

Läs mer

Berget: ”Vi norrmän trivs i kylan”

Jo Inge Berget känner att förutsättningarna är på plats inför kvällens match mot Paris Saint-Germain.

Läs mer