MFF I EUROPA

Djurdjic: "En av de största matcherna"

Det var efter ett tre dagar långt träningsläger i Marbella som spelarna klev ur bussen vid hotellet i ett grådaskigt Madrid på måndagseftermiddagen. Nikola Djurdjic såg fram emot att påbörja matchförberedelserna efter att ha laddat batterierna i sole

– Det var skönt att få några dagar i solen. Det är härligt att träna i sådant väder. Lite omväxling från blåsten hemma i Sverige, säger Nikola Djurdjic.

Ikväll kliver han och resten av laget ut på gräsmattan på Estadio Santiago Bernabéu för att representera Sveriges mest framgångsrika klubb genom tiderna mot Spaniens dito och ta sista chansen för fortsatt Europaspel.

– Det är fantastiskt. Det är en av de största matcherna i våra karriärer så det ska bli roligt. Vi hoppas på att kunna stå upp bra mot Real Madrid.

Matchen kröner en sommar och höst som bjudit på flera oförglömliga kvällar. Med lite flyt med lottningen hade de varit ännu fler, tror Nikola Djurdjic.

– Det har varit väldigt kul och spännande. Jag har fått många fina minnen. Särskilt från kvalmatcherna. Sen önskar jag att vi hade fått en lite mer normal grupp för jag är säker på att vi skulle kunna visa upp ännu mer i Champions League.

Malmö FF har flera gånger trotsat oddssättarna och besegrat bland annat Celtic FC och Shakhtar Donetsk under årets Champions League-spel. Avslutningsvis väntar den kanske tuffaste matchen hittills.

– Det är en av de svåraste utmaningarna vi ställts inför. Men vi vet om att vi har en chans att gå till Europa League så vi ska göra vårt allra bästa. Det är en sak som är säker.

Nyheter

Storförlust avslutade årets Europaspel

Efter 8-0 borta mot Real Madrid är årets deltagande i europeiska turneringar över. När hemmalaget växlade upp tempot klarade inte Malmö FF stå emot.

Läs mer

YL: Förlust men värdefulla lärdomar i sista matchen

Real Madrid vann med 3-0 i årets sista match i UEFA Youth League. Men Malmö FF kom trea i gruppen på fem poäng och för Anders Palmér och resten av tränarstaben har årets turnering bjudit på en mängd lärdomar.

Läs mer

YL: Inför Real Madrid – Malmö FF

Trots en god poängskörd står det klart att Malmö FF saknar chans till avancemang i UEFA Youth League. Nu vill man avsluta turneringen med en stark insats borta mot Real Madrid.

Läs mer

YL: 15-årig målvakt tar plats i truppen

Med på planet som lyfte från Sturup på måndagsmorgonen satt 15-årige målvakten Jakob Tånnander. Han tar plats i U19-truppen som möter Real Madrid i UEFA Youth League.

Läs mer

Inför Real Madrid – Malmö FF

Det är dags för årets sista match och för motståndet står Real Madrid. Malmö FF måste ta poäng för att kunna nå Champions League-gruppens tredjeplats och därmed säkra vidare spel i Europa League.

Läs mer

Berget: "Finns saker att ta med oss till Madrid"

Jo Inge Berget var en hårsmån från att göra ett viktigt reduceringsmål. Istället fick han se MFF förlora stort hemma mot Paris Saint-Germain. Ändå tar han med sig ljusglimtar från matchen.

Läs mer

Tungt fall i sista hemmamatchen

Trots en stundtals stark förstahalvlek från MFF visade Paris Saint-Germain klass i de avgörande lägena. Slutresultatet 0-5 blev ett tufft bakslag som försämrade Malmös chanser att gå vidare i Europaspelet.

Läs mer

YL: Bergqvist: ”Gjort mer än vad vi hade räknat med”

Anfallaren Teddy Bergqvist hade flera bra lägen i förlustmatchen mot Paris Saint-Germain i UEFA Youth League. Istället för mål fick han dessvärre se MFF halka ut ur turneringen.

Läs mer

Youth League: Första hemmaförlusten

Malmö FF U19 förlorade hemma på Malmö IP för första gången i årets Youth League. Tyvärr betyder 0-3 mot Paris Saint-Germain också att man inte har chans till vidare avancemang i turneringen.

Läs mer

Berget: ”Vi norrmän trivs i kylan”

Jo Inge Berget känner att förutsättningarna är på plats inför kvällens match mot Paris Saint-Germain.

Läs mer